1847: Conform planului Boroczyn terenul era înconjurat de proprietăţi ale magnatului Scarlat Petrovici Armis. Este posibil ca şi acesta să fi fost şi proprietarul terenului în cauză.

1873: Conform doamnei Cezara Mucenic (în cartea Bucureşti : un veac de arhitectură civilă : secolul al XIX-lea) în 1873 arhitectul Paul Gottereau proiectează sediul Societăţii Financiare Române. Clădirea din fotografie pare sa aibă acelaşi vocabular arhitectural cu faţada reprodusă de doamna Mucenic.

1911: Prin suprapunerea planului topografic din 1911 peste planul Boroczyn observăm ca parcela este aproape nemodificata. Suprapunerea peste planul clădirii indica ca ar fi totuşi vorba de aceeaşi clădire, deşi acum clădirea este marcata [?] Xanto în text cu litere italice, ceea ce indica un proprietar nu o instituţie.



Felicitari pt primul tau articol, pe care il consider documentat si interesant.
RăspundețiȘtergereO mica rectificare trebuie facuta: printul se numea Petrivici Armis, nu Aramis.
Sugestia mea este sa ai o adresa de contact (e-mail).
dan - bucurestii vechi
Multumesc. Da. Asa e il chema Armis. Voi face corectura necesara.
RăspundețiȘtergeresigur e numarul 5? credeam ca e nr. 1 ... Banuiesc ca trebuia identificat cu Doamnei 5 ceea ce e corect. Casa de la nr.3, de alaturi, imi place mult pentru ca inca mai contine fragmentul casei inca neextinsa in 1911.
RăspundețiȘtergereexista planul de aliniere al strazii Doamnei de undeva post 1883 (planul e nedatat) caci pe plan apare amprenta acestui imobil (si a celui de la nr. 3, in prezent inglobat intr-o casa extinsa). planul e aproape ferfenita la pliuri din cauza atacului unei ciuperci ...